Неділя, 12.05.2024, 18:40
Вітаю Вас Гість | RSS

КИРИЛІВСЬКА ЗШ І-ІІІ СТУПЕНІВ

Статистика

Головна » 2017 » Березень » 12 » Досвід роботи класоводів Веселянської С.О. та Колісник Т.Д. з національно-патріотичного виховання учнів
23:37
Досвід роботи класоводів Веселянської С.О. та Колісник Т.Д. з національно-патріотичного виховання учнів

Неначе вчора класні керівники Веселянська Світлана Олексіївна та Колісник Тетяна Дмитрівна разом з учнями 3 та 4 класу зиму зустрічали. А ось вже і весна на порозі. Постійна плідна робота проводиться класоводами Світланою Олексіївною та Тетяною Дмитрівною з метою національного виховання підростаючого покоління, ознайомлення їх з народними традиціями та історією нашої держави. Без зайвої метушні, без поспіху, продумано та злагоджено йде підготовка кожного виховного заходу. Це і свято «Калина – це Україна», «Зустріч матінки-зими», «Свято Масниці», «День Святого Миколая» та інші заходи. Проектування роботи, що полягає в плануванні і проведенні виховних заходів, використання засобів музичного мистецтва, виконання робіт з образотворчого мистецтва та трудового навчання дають свої результати. Скільки любові, ентузіазму та бажання творити красу вкладають наші вчителі в роботу з маленькими дослідниками народних традицій. Як диригенти керують оркестром, так наші вчителі керують колективом учнів. Робота цих вчителів заслуговує вислову «Майстер-клас». Вчителі постійно вдосконалюють свої знання і вміння для розвитку учнів, формування їх умінь та навичок. Класоводи пропонують учням все нові і нові форми роботи. Це і дивовижні птахи, що виліплені з пластиліну, зроблені з паперу або з використанням манки, об’ємні квіти, ляльки в національних сукнях. Найдивовижнішим було сонце. Воно посилало нам свої промені косами, зробленими з прядива.

Світлана Олексіївна та Тетяна Дмитрівна надають велике значення проведенню бесід про національний одяг та страви українців, які вживали в їжу наші пращури напередодні Різдва Христового та протягом Масниці. З приводу цього класоводи співпрацюють з батьками учнів. Малеча радо допомагає батькам, навчається господарювати.

Вивчення народних приказок, прислів’їв, веснянок, виконання народних танців дає можливість розвитку пам’яті учнів, вихованню в них естетичного смаку, формуванню вміння узгоджено діяти в колективі, тому кожний виховний захід цих класоводів насичений різними формами і видами роботи.

Світлана Олексіївна та Тетяна Дмитрівна творчо сприймають оточуюче. А ще ці вчителі мають велику повагу одна до одної і, як вірні друзі, йдуть на допомогу одна одній.

Переглядів: 375 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Старосалтівська ЗШ

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz